Unde sa lucrezi in 2018 ?!

joburi-b-io
0

Unde sa lucrezi in 2018 ?! | ExtraJob

Sa trecem in revista unde ai putea lucra in 2018 …. In Romania din pacate urmeaza un an neclar in cel mai bun caz. Cresterile salariale anuntate sunt de fapt anulate ca putere de cumparare prin minim 2 parghii si anume: curs valutar si cresterea preturilor.

Veti constata ca de fapt puterea de cumparare va scadea si de aici si o mare frustrare pentru multi dintre noi. Intrebarea e cat de mult va scadea  si care vor fi influentele concrete. Personal consider ca puterea de cumparare va fi mai mica cu aproximativ 20 – 25%. Semne bune nu prea sunt si ce e mai interesant e faptul ca nu exista stabilitate – lucrurile au o dinamica imprevizibila.  Ce e de facut in aceste conditii ?!

.1. Poti sa te incapatanezi si sa ‘tragi’ in continuare cu speranta ca lucrurile in final se vor inbunatati. Speranta moare ultima ….

.2. Poti sa iti schimbi jobul actual cu unul mai bun sau poti cere o marire salariala. Slabe sperante pentru ambele asta din cauza inpredictibilitatii economice si posibil chiar si politice.

.3. Poti incepe sa te gandesti la un job afara si sa iti faci calcule, sa studiezi ofertele de munca existente, sa iti faci un buget si sa incepi serios sa te gandesti la un job. Aici incepe dansul ……. Decizia va greu de luat dar pe de alta parte facturile vin luna de luna, preturile vor creste – la fel si cursul valutar. Daca esti in situatia de a avea si un credit bancar atunci lucrurile devin foarte …. interesante.

Asa ca va trebui sa te gandesti Unde sa lucrezi in 2018 ?!

Rudele, prietenii, cunoscutii nu te vor ajuta din varii motive care mai de care … timpul trece si risti sa nu mai poti face pasul urmator: plecarea la job in strainatate.

Continuare in articolul urmator.

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com