Top 6 cele mai profitabile

locuri_de_munca_strainatate-io
0

Top 6 cele mai profitabile locuri de munca în Europa pentru absolvenţii de liceu
Toată lumea vrea să câştige salarii mari, nu? De fapt, aproape 7 din 10 persoane consideră salariul şi compensaţiile o prioritate maximă atunci când aleg un loc de muncă, potrivit unui sondaj recent realizat de Glassdoor.
Conform cercetarilor in domeniu, exista sute de mii de locuri de munca in strainatate bine platite care pot fi obtinute fara o diploma universitara. Acreditarile dupa absolvirea unor cursuri sau invatamantul post-liceal sunt adesea foarte utile pentru aceste tipuri de locuri de munca.

1. Pilot in aviatia comerciala
Venitul mediu anual al unui capitan pilot este de peste 200.000 de euro pe an. Dupa bacalaureat, persoana care intentioneaza sa ajunga pilot trebuie sa obtina diploma de pilot comercial. Asadar, o buna ideea ar fi ca persoanele interesate sa abandoneze studiile universitare si sa faca studii in domeniu – este o gluma, evident! Pentru ca asta ar contrazice flagrant zicala „ai carte, ai parte”, a carei interpretare intr-un mod interesant poate fi citita pe ponturifierbinti.com. Este adevarat, pilotilor nu le sunt necesare neaparat studiile universitare, insa nici nu au o meserie care sa necesite o pregatire superficiala.

2. Software Developer
Salariul mediu pe care un programator IT il poate obtine in Europa este de peste 87 000 de euro pe an. Acestia fac cercetare, proiectare si creeaza software-ul de testare. Cursuri de certificare sunt disponibile peste tot, insa multi programatori se formeaza singuri, fiind ceea ce se numeste autodidacti. La momentul angajarii cunostintele pe care le au cantaresc mai mult decat orice diploma.

3. Manager in constructii
Salariul mediu este de peste 80000 euro pe an. Unii angajatori solicita o diploma de licenta, dar cele mai multe companii de constructii nu au nevoie de aceasta. Fara nicio umbra de umor, orice muncitor in constructii cu experienta si pricepere are potentialul de a deveni director la un moment dat.

4. Operatori centrale nucleare
Salariul mediu este de peste 75000 euro pe an. Se pare ca o educatie post liceala este utila, dar nu si obligatoriu necesara. Astfel de angajati sunt instruiti la locul de munca. Operatorii sunt supusi unor teste pentru consumul de alcool si droguri, precum si unui examen medical.

5. Web Developer
Salariul mediu este de peste 75000 euro pe an. Un certificat care sa le sustina pregatirea in domeniu poate fi suficient pentru a obtine un loc de munca intr-o companie mare. Printre sarcinile acestora se numara: gestionarea retelei, proiectarea si constructia de site-uri corporative, securitate Web etc.

6. Instalarea de ascensoare
Salariul mediu este de peste 70000 euro pe an. O astfel de persoana poate instala, de asemenea: scari rulante, telescaune, trotuare rulante si alte echipamente similare. Locul de munca este bine platit deoarece implica un risc ridicat de accidente. Este necesara formarea teoretica si practica.

In loc de concluzie
Este firesc ca orice persoana sa isi doreasca sa obtina un loc de munca bine platit, insa pentru a-si realiza acest vis este necesar sa faca cercetari ample pe piata de profil

sursa: economica.net

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com