Munca necalificata VS calificata

Contractor-extrajob-350×210-io
0

Munca necalificata VS calificata | ExtraJob

Asa cum e stiut persoanele calificate obtin oferte de munca mai bine platite decat cele necalificate dar asta nu inseamna ca nu exista exceptii de la regula.

Necalificati: Domeniile de activitate sunt variate de la agricultura la industrie. Salarizarea pleaca de la 800 euro net / luna si urca pana la 1200 euro net / luna. Aceste munci sunt de regula munci fizice la care nu se cere neaparat cunoasterea unei limbi straine. Se lucreaza in echipe de regula pe 2 sau 3 schimburi. Durata de contractare pleaca de la 1 luna pana la 8-9 luni. De regula jumatate din cei care termina un ciclu de angajare isi reinnoiesc contractele de munca pentru o noua perioada.

Calificati: Cuprind toate domeniile de activitate iar salarizarea pleaca de la 1200 euro net / luna si poate ajunge pana la 3000 euro net pe luna in unele domanii. Cerintele pentru aceste persoane tin nu numai de calificare cat si de capacitatea candidatului de a comunica cu angajatorul sau. De regula este bine ca persoanele care doresc sa obtina un job calificat sa cunoasca cel putin conversational limba tarii de destinatie. Cunoasterea mai multor limbi straine este intotdeauna un avantaj.

Munca necalificata VS calificata | ExtraJob

La prima plecare la munca in strainatate recomandam tuturor sa chibzuiasca si sa plece pe o pozitie inferioara celei in care e pregatit. Asta pentu a fi mai usoara acomodarea, compatibilitatea cu mediul in care isi va desfasura activitatea si nu in ultimul rand perfectionarea felului in care acea persoana vorbeste limba din acea tara.

Nu va asteptati sa fie usor, dimpotriva ….. va veti trezi la un moment dat ( poate chiar din prima zi ) intr-o lume complet noua fata de cea lasata in urma, cu o cultura diferita, fara familia care va poate ajuta sa treceti peste greutatile inerente acomodarii. Legat de prieteni ……. mai bine uitati ….. nu o sa va ajute nimeni. Singura persoana pe care va puteti bizui sunteti numai dumneavoastra. Acest demers este si unul care va va spune si cine sunteti cu adevarat, daca veti reusi sau daca demersul de a pleca la munca in strainatate va fi un esec. Nu va asteapta nimeni cu flori si nici cu covorul rosu.

Se spune ca traiul de acasa nu se compara cu nimic altceva. Aceasta teorie este perfect valabila atâta timp cât nu reusim sa ne adaptam noului mediu în care traim. De aceea, cei care îsi doresc sa experimenteze cât mai multe lucruri se vor adapta mult mai usor traiului din strainatate. De asemenea, un job în strainatate, pentru multi dintre noi, poate reprezenta un vis devenit realitate. Vom descoperi locuri si culturi diferite, dar si un trai într-un mediu cu totul si cu totul diferit fata de cel cu care eram obisnuiti. De asemenea, într-o tara straina putem fi siguri ca vom avea parte si de factorul de adrenalina.

 

Contractor-extrajob

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com