Locuri de munca 2018.

Locuri de munca 2018.

Piata muncii este in continua schimbare. Evolutiile sunt uneori predictibile pentru cei initiati, alteori trebuie sa avem putina atentie pentru o corecta evaluare. Piata muncii din Romania estefluctuanta din cauza unei instabilitati fiscale si legislative. Pe de alta parte cresterile salariale la nivelul lunii mai 2018 sunt partial acoperite de inflatie. Estimarea avand in vedere permanentele disensiuni indica o degradare a puterii de cumparare pana intr-atat incat la nivelul lunii septembrie 2018 cresterea preturilor va inghite complet cresterea salariilor.

O posibila corectie ar putea fi realizata de contractarea unor imprumuturi. Asta tinand cont de faptul ca termenii de creditare vor fi din ce in ce mai scumpi si nu in ultimul rand tot noi vom plati pana la urma. Semne pozitive de redresare personal nu vad. Doar carpeli si o accentuare a spiralei inflationiste. Daca nu se schimba ceva major in octombrie 2018 vom avea o putere de cumparare mai mica decat in octombrie 2017.

Ar mai fi ceva … nu am aflat inca raspunsul la intrebarea: Daca am o crestere economica de 8% cum pot creste salariile cu 50%?! A misca aceiasi suma de bani din buzunarul stang in buzunarul drept nu genereaza diferenta procentuala. Randamentul economic / industrial nu a crescut pentru a justifica masurile luate …..

Daca ne uitam bine vedem ca avem mai multe autostrazi ca spaniolii, un sistem medical mai tare decat cel canadian, o industrie mai performanta decat cea germana si o armata mai puternica decat cea a SUA cu scutul de la Deveselu. Sfatul meu e sa credeti doare ce vedeti cu ochii vostri ca fiind realizat. Ce e pe hartie nu ne incalzeste pe nici unul dintre noi.

Locuri de munca 2018 in Romania …… problema lor e ca nu asigura un minim de trai. Poate doar pentru unii.

Ce e de facut?

Ramane alternativa de a cauta locuri de munca 2018 in strainatate. Locuri de munca 2018 in UE.

Locuri de munca 2018 in UK.