Candidate Terms and Conditions

Utilizatori CANDIDATI

Utilizatorii Candidați își pot crea cont de Utilizator doar dacă au la data creării contului cel puțin vârsta de 16 ani. Accesarea Platformei ExtraJob și utilizarea Serviciilor nu este permisa persoanelor sub 16 ani.
ExtraJob este o platforma de recrutare online care vă acorda posibilitatea de a vă crea un CV sau a înregistra un CV, inclusiv scrisori de intenție, în baza noastră de date.

De asemenea, ca parte a Serviciilor oferite, dacă ne solicitați, vă putem oferi asistenta prin intermediul consultanților noștri pentru redactarea și publicarea unui CV în contul dvs. de Utilizator. Cu acordul dvs. unul dintre consultații noștri vor putea redacta și posta în contul dvs. de Utilizator CV-ul de care aveți nevoie. Puteți oricând apoi să editați informația astfel publicata.

CV-urile încărcate în Platforma ExtraJob, precum și datele dvs. de contact pot apoi fi făcute disponibile Utilizatorilor Companii pentru scop de recrutare. În acest sens, Utilizatorii Candidați au trei opțiuni:
a. Va puteți înregistra CV-ul în baza noastră de date și, puteți să nu îl faceți public pentru Utilizatorii Recrutori – la momentul înregistrării contului de utilizator, în mod automat, datele din CV-ul dvs. sunt setate ca fiind publice, puteți ulterior să le faceți confidențiale. Setând CV-ul ca fiind confidențial, puteți aplica pentru job-uri, însă CV-ul dvs. nu vă putea fi vizualizat decât de Utilizatorii Recrutori care v-au achiziționat CV-ul când încă era public, de către Utilizatorii Recrutori la ale căror anunțuri ați aplicat în trecut și de către Utilizatorii Recrutori la care veți aplica în viitor.
b. Puteți face public CV-ul pe Platforma ExtraJob – în acest caz Utilizatorii Recrutori care au acces la baza de date a Platformei ExtraJob vor avea acces la CV-ul dvs. Dacă vor dori, aceștia ne pot solicita deblocarea datelor dvs. de contact și veți putea fi contactați aceștia. Pentru a putea face CV-ul public, puteți folosi opțiunea ‘CV public’, disponibila în secțiunea de ‘Setări cont – Confidențialitate CV’. Puteți oricând să vă modificați opțiunea și să vă faceți CV-ul confidențial folosind opțiunea ‘CV Confidențial’, disponibila în secțiunea de ‘Setări cont – Confidențialitate CV’.
c. Puteți face public CV-ul dumneavoastră pe internet, prin rețelele și serviciile de căutare de tipul Google.com, search.yahoo.com și altele – CV-ul dumneavoastră vă fi disponibil către aceste motoare de căutare, precum și către medii sau surse on-line de căutare pe Internet. Totuși, datele dumneavoastră de contact (nume, email, telefon, adresa) nu vor fi disponibile pe aceste motoare de căutare. Pentru avea acces la aceste date, persoanele care accesează CV-ul dvs. pe motoarele de căutare pe Internet trebuie totuși să își creeze un cont de Utilizator în Platforma ExtraJob. Pentru acest lucru, puteți folosi opțiunea de ‘CV online’, disponibila în secțiunea de ‘Setări cont – Confidențialitate CV’

Încercăm să limitam accesul la baza noastră de date doar angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialiștilor în HR, dar nu garantam ca alți terți nu pot avea acces la baza noastră de date. ExtraJob nu își asuma responsabilitatea asupra utilizării CV-urilor de către terțe părți care au accesat CV-urile cat timp acestea sunt în baza noastră de date.

Puteți să vă dezactivați CV-ul din baza noastră de date oricând sau, dacă doriți, să vă ștergeți chiar contul de Utilizator. În cazul în care dezactivați CV-ul din baza de date sau vă ștergeți contul de utilizator, Utilizatorii Recrutori nu vor mai avea acces la datele dumneavoastră.

Totuși, ca parte a Serviciilor furnizate de Platforma ExtraJob, Utilizatorii Recrutori care au accesat facilitatea de acces la CV-uri pot descarca sau transmite informația disponibila în Platforma ExtraJob pe propriile medii de stocare. În acest caz, chiar dacă noi vom șterge datele dvs. din baza noastră de date, Utilizatorii Recrutori vor putea avea acces în continuare la datele dvs. în cazul în care le-au descarcat, copiat sau extras din baza de date a Platformei ExtraJob. În calitatea lor de operatori, Utilizatorii Recrutori sunt în mod independent responsabili de modul în care utilizează datele dvs. pe care le accesează prin intermediul Platformei ExtraJob.

Unele companii care au ales să își facă publice anunțurile de recrutare prin intermediul Platformei ExtraJob pot înțelege ca este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Prezentele reguli impun corectitudine din partea angajatorilor, însă nu toți Utilizatorii Recrutori înțeleg să respecte regulile. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsa în aceste anunțuri înainte a merge la un interviu, de a vă angaja sau de a realiza o investiție sau orice alta acțiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugam să ne contactați în situația în care aflați de existenta unor astfel de anunțuri.